Testnevelő tanárként küldetésemnek tartom rávilágítani az embereket arra, hogy mennyire fontos a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott étkezés és minőségi ételek fogyasztása.

Elengedhetetlennek tartom az egészségre, az egészség tudatosságra való nevelést. Próbálok olyan életmódot, életvitelt folytatni, ami követendő példa lehet a gyerekek számára, hisz ők a példából tanulnak. Úgy gondolom, hogy ezt az irányt már kisgyermek korban, óvodában de legkésőbb kisiskolás korban kell kialakítani.

A tudatos életmód nagyon fontos, de egy rendszeresen sportoló embernek elengedhetetlen. Sajnos rengeteg negatív példát tapasztalatok pl. a gimnáziumi, sportoló diákjaim között is: amikor az iskolai büfébe, gyorsétterembe próbálják megoldani a napi “minőségi” táplálkozást. A mai rohanó életben nem lehet hibáztatni őket, hiszen a szülők sokszor este, fáradtan érnek haza és egyszerűen se idő se energia nincs elkészíteni egy sportoló számára a megfelelő táplálékot. Ezt sajnos saját bőrömön tapasztalom, sőt ez hatványozottan jelentkezik amikor valamilyen allergia, ételintolerancia nehezíti a mindennapokat. Sajnos a körülmények megváltoztak számomra is, változtatnom kellett. Az út nehéz volt, főleg az eleje viszont a kezdeti kétségbeesés után elfogadtam, hogy az eddigi megszokott életmódnak vége és ezután valóban új világ nyílt meg előttem. Hisz az ember rendkívüli, túlélésre termett. Bármihez tud alkalmazkodni csak soha nem szabad feladni!